New Year, New Chapter!

hmm,lama nya tak menulis.this first post for 2009. tiga minggu kat asrama. alhamdulillah, setakat ni baik2 je kat sana. tapi banyak yang dah berubah la.. dulu pergi mana-mana je mesti ditemani someone. ni kadang-kadang terpaksa la berseorangan. berdikari la kata kan..tapi berdua tu lebih baik kan? hehe. tapi minggu yang terakhir tu..hampir2 nak deman. tapi alhamdulillah. semangat still kuat, bertahan jugak. sampai dah tak ada suara dah. nak-nak pula kena handle untuk pelajar puteri firqah abu bakar, lagi lah kena kuatkan semangat. minggu lepas sekolah ana ada merentas desa. pelajar puteri salah track..haha. mungkin terpaksa buat lagi sekali..terima jela..

sekolah? ok je kott..awal-awal sekolah. kami guna bangunan baru ( sebab yang lain semua dah jadi tak selamat ..hehe ). dah ada kelas sendiri ni best jugak. tapi tu la..penat jugak. nak mendaki tiap-tiap hari. al maklumlah dah biasa kelas bawah kann. apapun, jihad! ha..cakap pasal jihad kan.. last week, sekolah ana ada Minggu Bahasa. Kelas ana buat 'musamarah'.. lebih kurang macam choral speaking la. alhamdulillah, rasa lah sikit macam senior. ada buat something new kat sekolah. then, hari rabu minggu ketiga sekolah ana dengan rakan ana, Raudhah buat oral kat perhimpunan. alhamdulillah, lepas satu bebanan, even that time ana tak ada suara. terpaksa jugakla..thanks to teacher sebab bagi keyakinan kat ana.

ahh...satu lagi berita mengejutkan. ala nak balik? biar betull... wa..ada la orang ajar ana bahasa arab tinggi nanti. alhamdulillah. ala nak sambung pelajaran kat malaysia je.. ai, tak sabar-sabar nampak. tak sabar nak jumpa kami ke or... tak sabar nak diri kan masjid? haha.

hari ni sambut birthday ibrahim. before pergi party tu ana dan keluarga singgah alamanda dulu untuk mencari hadiah untuk si birthday boy. pergi toycity jela..mana lagi kan untuk tempat kanak-kanak. then, pergi Big Apple. kakak belanja kami makan. baiknya dia...terima kasih ye kak! then, pergi lah bangi. ramai lah jugak. main macam-macam benda. sesudah tu, pukul 6 lebih jugak balik. penat....

1 comment:

Biru said...

oit, apa plak dirikan masjid ni? hang nak kena tumbuk ke? hehe..