Minggu Memenatkan!

uhh...penat nya la minggu ni. start hari isni ana mula kemas2 rumah. al maklumla, 'anak mithali'! hehe. tak ada la..minggu ni kan dek yah tu nak datang. so, mula la berkemas-kemas.

sampai-sampai je dia kat rumah ana, ana pun terus keluar. sambut dia. tiba-tiba ada pula ayah dia. fuhh..tak ada idea pula nak cakap apa. lepas tu main taram je la..tanya ayah dia ' pak cik, ni boleh tinggal berapa hari ni' ? terkejut agaknya pak cik tu dengan soalan ana. muka berkerut-kerut. lepas dia tu dia tanya dengan yah, nak duduk berapa bulan. haha. lawak la pulak pak cik ni. ana pun senyum jer.

then, kami terus masuk rumah. my adis's wearing pink shirt. cantik dia sekarang..dah jadi perempuan melayu terakhir la..hehe.lepas hidang-hidangkan air sejuk kat dia, ana pun bersiap-siap la nak keluar jalan-jalan.

after ibu sent us to tuut... kami pun berjalan la..makan je dua kali.huh... habiskan duit kat tempat makan jer.. berjalan la sampai malam kat situ..malam tu, kami tidur sama-sama. mata ana dah mengantuk tapi yah macam ajak berbual je..never mind la..banyak benda yang nak diceritakan. pukul 2.30 pm baru la terlelap.

for tomorrow, kami just cuci-cuci mata je. yah je beli seluar. kena dengan ana, memang la 'jimat sangat'. haha. terpaksa dia cari yang paling murah. tapi nasib baik la yah ni jenis tak tengok sangat brand. dia tak kisah brand apa, asalkan benda tu cantik dan selesa untuk dipakai.

next day, kami just berjalan di taman area putrajaya ( banyak kan taman dia...mana satu eh? ).. breakfast kat situ sambil ambil udara segar. then, ibu took us from there.

hari ni yah dah nak balik...sedih jugak. mana tak nya, masa zaman kecil-kecil dulu. everyday, everytime kami bersama. kadang abah yah snediri yang terpaksa panggil anak dia balik rumah. hehe. lawak kan? tapi bestnya zaman dulu kan? tiba-tiba yah ajak ana datang rumah dia. spend kat rumah dia dalam sehari pun jadi la. so, i just minta my mom's permission. she's agree! yeah..alhamdulillah.

so, i spend one night at there. main dengan ajiq. best nya. before dia tidur, dia salam ana and smiling to me. hehe..
em, malam tu pula ana tak boleh nak tidur. kesian yah. kena temankan ana. last-last kami buka photo album yang dah lama-lama tu. macam-macam gambar la. time wedding parents dia, then gambar time kami kecil-kecil dulu
. rindunya zaman tu. dah lepas buka album-album lama ni, terkeluarlah cerita-cerita zaman-zaman dulu.
lawak jugak eh..kami pun tertawa bila teringat balik kisah zaman kecil dulu.

esoknya, yah bawa ana makan abc kat area taman perumahan dia, tapi jauh jugak. exercise sikit..hihi. then, she asked me to invited her friends to join us.emm, mula-mula memang la tak setuju. takut gak. tak biasa la...tapi, nak buat camne...dia kata dia rindu sangat kat kawan-kawan dia.sampai je kawan-kawan dia, semua salam. tapi malu-malu je semua. yela, al maklumla..berhadapan dengan orang pemalu la kata kan...haha

then, petang sikit ibu ambil kat rumah yah. after thanks to her father, yah hantar ana sampai kat pintu pagar. ibu thanks to her..sebab jaga ana..jaga ke?hehe.stopping story about my adik. i love her!

2 comments:

Khairun Nabilah said...

ana pun penat minggu ni..tapi dalam penat kite happy!

zida said...

alalala.